Parc de la Ciutadella | Het stadspark van Barcelona dat je moet zien!

Dit is mijn favoriet park van Barcelona. Midden in het centrum en genoeg plek om heerlijk tot rust te komen. Parc de la Ciutadella is hét stadspark van Barcelona. Wanneer je een bezoek brengt aan Barcelona kun je niet om dit park heen.

Wil jij graag weten waarom je Parc de la ciutadella moet bezoeken en wat er te doen is in Parc de la Ciutadella? Lees dan snel verder

Wat is er te doen in Parc de la Ciutadella?

Een prachtig stadspark in het hart van Barcelona. Parc de la Ciutadella is gelegen in de wijk Ciutat Vella. Het park is een van de favoriete bestemmingen van zowel lokale bewoners als toeristen die graag aan de drukte in de stad willen ontsnappen. 

Het Ciutadella park heeft ontzettend veel te bieden en er is van alles te doen. Het is een groene oase, heeft historische bezienswaardigheden, een meertje met boot verhuur en een dierentuin.

De Geschiedenis van Parc de la Ciutadella

De geschiedenis van Parc de la Ciutadella gaat ver terug.  In 1888 werd de Wereldtentoonstelling in Barcelona gehouden. Speciaal hiervoor werd het Parc de la Ciutadella aangelegd.

Het park was het pronkstuk van de stad vol met architectonische bezienswaardigheden. Zoals de grote fontein (Cascada del Parc de la Ciutadella en de Arc de Triomf van Barcelona.

uitzicht van parc de la ciutadella op de Arc de Triomf

Bezienswaardigheden Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is erg groot en er zijn genoeg bezienswaardigheden. Zo vind je er onder meer een boot verhuur bij het meer, een prachtige fontein (Cascada del Parc de la Ciutadella, het parlemento de Catalunya Barcelona Zoo en de botanische tuin van Parc de la Ciutadella.

 • Verken de leukste plekjes van het park voor een ontspannen picknick in het park. 
 • Huur een boot en peddel rustig over de vijver van Parc de la Ciutadella.
 • Meld je aan voor een bootcamp of yoga klas.

Cascada del Parc de la Ciutadella

Waarschijnlijk is dit het bekendste monument van Parc de la Ciutadella. Deze grote fontein werd ontworpen door Josep Fontsère. Al kreeg hij wel hulp. En dat natuurlijk van niemand anders Atoni Gaudí.

De fontein is de trekpleister van Parc de la Ciutadella om een foto te maken. Wat je zeker niet mag missen. Ga een keer s’avonds naar het park en ontdek hoe mooi de fontein er verlicht uitziet!

Cascada del Parc de la Ciutadella​

Parlamento de Catalunya

Misschien spreek het Catalaans parlement je niet direct aan, maar het gebouw ziet er prachtig uit en mag je niet missen. 

Tevens vind je voor Catalaans parlement een prachtig aangelegd en mooi bijgehouden parkje waar je heerlijk in alle rust kan zitten. 

park bij parlamento de catalunya

Boot verhuur Parc de la Ciutadella

Heb je zin om iets actiefs te doen? In het midden van Parc de la Ciutadella vind je een klein meer waar je een bootje kan huren. Heerlijk om even op het water te dobberen.

boot verhuur Parc de la Ciutadella

Barcelona Zoo

Even aan drukte van Barcelona ontsnappen? Of wil je iets leuks doen met de kinderen? Ga dan naar Barcelona Zoo.

De ingang van de dierentuin van Barcelona is te vinden in het zuiden van het park. 

Leuk weetje: Ook in Parc de la Ciutadella zijn er speciale dieren. Je ziet hier prachtige groene papagaaien. Deze zijn namelijk ooit ontsnapt uit de dierentuin en hebben zich verspreid door heel de stad.

Papagaaien uit Barcelona Zoo

Botanische tuin van Parc de la Ciutadella

Het park zelf ziet er prachtig en exotisch uit. Echter is er nog een speciale botanische tuin met speciale exotische plantsoorten.

Deze planten bevinden zich in het Palm House. Neem dus zeker een kijkje hierbinnen wanneer je in Ciutadella park bent. Het is ook nog eens gratis.

Botanische tuin in Parc de la Ciutadella

Activiteiten en Evenementen in Parc de la Ciutadella

Dat er in Parc de la Ciutadella altijd iets te beleven is, is zeker. Zo kun je zelf door het park wandelen of ergens picknicken, maar zijn er ook genoeg evenementen. Onder meer de volgende;

 • Liveoptredens en festivals
 • Straatartiesten
 • Tentoonstellingen van kunst
 • Yogalessen
 • Groepsbijeenkomsten

Voor al deze evenementen kun je het beste social media in de gaten houden.

Wil je nieuwe mensen leren kennen in Barcelona? Dan is Parc de la Ciutadella wellicht de juiste plek daarvoor. Het is een plek waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten.

Wat je niet mag missen? Er wordt regelmatig gedanst in de koepel (vaak op de zondag). Ontzettend leuk om naar te kijken en misschien nog wel leuker om aan mee te doen.

evenementen Parc de la Ciutadella
koepel Parc de la Ciutadella

Tips voor een bezoek aan Parc de la Ciutadella

Nog niet overtuigd om het grootste stadspark van Barcelona te bezoeken?

Parc de la Ciutadella openingstijden

Het park is iedere dag geopend vanaf 10:00 tot 22:30.

Parc de la Ciutadella prijs

Het Ciutadella park is gratis voor alle leeftijden.

Parc de la Ciutadella tickets

Geen zorgen, voor het Ciutadella park heb je geen tickets nodig. Je kunt gewoon het park binnenwandelen wanneer je wilt.

Parc de la Ciutadella tips

 • Het park is de ideale plek om ‘s avonds of ‘s middags met vrienden af te spreken voor een drankje. Er zijn genoeg andere mensen en je maakt vrienden voor je het weet.
 • Ben je nieuw in Barcelona en wil je graag nieuwe mensen leren kennen? In het park wordt vaak afgesproken door verschillende groepen waarbij nieuwe mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zoek op Facebook bijvoorbeeld ook eens naar Erasmusgroepen of kijk naar groepen voor expats.
 • Wil jij net als het Ciutadella park ook alle andere bezienswaardigheden in Barcelona zien? Lees dan onze blog ‘Wat te doen in Barcelona!

Vragen over wat te doen in Parc de la Ciutadella

Het grootste stadspark van Barcelona is Parc de la Ciutadella. Het park is maar liefst 30 hectare groot.

Het adres van het park is Passeig de Picasso, 21 in Barcelona. Het park ligt in de gezellige wijk El Born.

Parc de la Ciutadella is iedere dag geopend van 10:00 tot 22:30. 

Parc de la Ciutadella is gratis te bezoeken.

Parc de la Ciutadella is gratis te bezoeken. Je hebt voor het park geen tickets nodig.