Spaanse grammatica

Op deze pagina vind je alle vormen grammatica. Wil jij meer weten van de pretérito indefinido of de pretérito perfecto? Dan ben je op de juiste plek! Wij leggen je precies uit wanneer en hoe je ze gebruikt.

Spaanse Grammatica

Bij Spanishforstudents hebben we als doel om jou op een leuke en makkelijke manier de Spaanse grammatica te leren. Grammatica is in ons opzicht het allerbelangrijkste om te leren wanneer je een nieuwe taal wilt leren.

Wanneer je een aantal Spaanse woorden kent is het wel belangrijk dat je deze op de juiste manier vervoegt en gebruikt. Hiervoor is de Spaanse grammatica dus onmisbaar. Wij leren jou de Spaanse grammatica door de Spaanse grammatica uit te leggen en de Spaanse grammatica te oefenen.

Plaza de Espana in Spanje

Ser of estar

Weet jij wanneer je ser moet gebruiken en wanneer estar? Wij vertellen je op de deze pagina exact hoe je deze Spaanse grammatica onder de knie krijgt. Lees meer voor volledige Spaanse grammatica uitleg

Plaza de Espana in Spanje

Haber of tener

De ene keer gebruik je haber en de andere keer gebruik je tener. Voor deze Spaanse woorden kennen we in het Nederlands alleen het woord "hebben". Benieuwd naar de volledige Spaanse grammatica uitleg hiervan? Wij leggen je deze Spaanse grammatica precies uit.

Spaanse grammatica leren in Malaga
Spaanse grammatica leren in Malaga

Klik op de Amazon banner hieronder en start met het leren van Spaans door het kijken van de leukste Spaanse series op Amazon!

Spaanse grammatica leren in Sevilla

Por of para

Ook deze kwestie behoort tot de basis grammatica van het Spaans. Lukt het jou nog niet om por of para uit elkaar te houden? Wij vertellen je precies hoe je deze Spaanse grammatica moet leren onder de knie te krijgen.

Spaanse grammatica leren in Sevilla

De kloktijden in het Spaans

Wil jij graag alles leren over de Spaanse grammatica van de kloktijden? Geen probleem. Wij leggen het je graag uit hoe de kloktijden in het Spaans werken. Vergeet de kloktijden van deze Spaanse grammatica te oefenen.

In Spanje Spaanse grammatica leren
In Spanje Spaanse grammatica leren
Spaanse grammatica leren in Toledo

Tellen in het Spaans

Ook het kunnen tellen in het Spaans is zeer belangrijk. Wil jij deze Spaanse grammatica leren? Wij leggen je deze grammatica precies uit. Of je nu de Spaanse getallen van 1 t/m 10 wilt leren of de duizendtallen.

Spaanse grammatica leren in Toledo

Lidwoorden in het Spaans

Weet jij wanneer je el of la moet gebruiken? Wij leggen je deze Spaanse grammatica precies uit. Aan de hand van oefeningen weet jij binnen no-time welke Spaanse woorden mannelijk zijn en welke vrouwelijk. Spaanse grammatica leren was nog nooit zo makkelijk.

Spaanse grammatica leren in Tarragona
Spaanse grammatica leren in Tarragona

Waarom Spaanse grammatica leren?​​

Wil jij graag Spaans leren? Als je geïnteresseerd bent in het leren van de Spaanse taal, is het van cruciaal belang om ook de Spaanse grammatica te leren. Om de Spaanse taal vloeiend te spreken en begrijpen moet je de grammatica begrijpen.

Wij raden je aan om de Spaanse grammatica te leren in het Nederlands. Door te grammatica te leren in je moedertaal, zul je gemakkelijker en sneller begrijpen hoe de grammatica van de Spaanse taal werkt. ​

Tevens is het handig om Nederlandse termen te leren die overeenkomen met de Spaanse grammaticale termen.

Waarom is Spaanse grammatica belangrijk?​​

De Spaanse grammatica lijkt misschien ingewikkeld, maar om een goede basis te leggen voor het leren van de taal kun je niet om de grammatica heen. Zonder enige kennis van de Spaanse grammatica, zal je moeite hebben met het samenstellen van zinnen en het begrijpen van de taal.

Bovendien kan het beheersen van Spaanse grammatica je helpen om beter te communiceren met Spaanstalige mensen. Dit is natuurlijk de beste manier om je Spaans te oefenen.

Daarnaast heb je om nieuwsartikelen, boeken of series te kunnen lezen en kijken ook de Spaanse grammatica nodig. Je kunt een woord herkennen, maar het is belangrijk dat je weet of ze juist de toekomst of de verleden tijd bedoelen.​