Is Park Güell de moeite waard? | Alles over Park Güell Barcelona

Wat te doen als je in Barcelona bent? Nou wij weten het wel. Park Güell! Dit is een van de mooiste parken in Barcelona. 

Wij vertellen je in deze blog precies waarom Park Güell het waard is om te bezoeken. Daarnaast geven we je enkele tips & tricks over wat de beste bezoekerstijden zijn en waar je het beste tickets kan kopen voor Park Güell. 

Park Güell Barcelona

 

ParkGüell is een uniek park waarbij een prachtige natuur gecombineerd wordt met kleurrijke mozaïeken kunstwerken. Eigenlijk vind je bijna nergens zo’n speciaal park.

De meeste normale parken bestaan vaak uit een simpel grasveld. Park Güell daarentegen heeft overal wel iets speciaals door de unieke vormen van kunstwerken die in het park zijn verwerkt.

Of je nu wilt ontspannen in een van de vele serene plekken in het park, wilt genieten van het adembenemende uitzicht of gewoon wilt dwalen door de betoverende architectuur, Park Güell heeft voor elk wat wils.

Gaudi Park Güell

Het Park Güell is een van de meesterwerken van de beroemde architect Antoni Gaudí. Het park werd in het begin van de 20e eeuw aangelegd en staat bekend om zijn unieke architectuur en kleurrijke mozaïeken.

Zeg je Barcelona, dan zeg je Gaudí. Onder meer de Sagrada Familia en Casa Mila komen uit de hoge hoed van Gaudí.

Met Park Güell creëerde Gaudí voor het eerst zijn architectuur in combinatie met natuur. 

Wanneer je door park Guëll wandelt zie je overal de hand van Gaudi. Je ziet de mooiste mozaïeken, huizen, kronkelige paden en rotsen in prachtige vormen.

Park Güell salamander

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Park Güell is de beroemde salamander. Deze staat beter bekend als “El Drac”.

Deze van mozaïek gemaakt salamander is een symbool geworden voor zowel het park als Gaudí zelf.

De salamander trekt direct de aandacht wanneer je deze ziet. Tevens is het een populaire plek om foto’s te maken.

Park Güell uitzicht

Naast de architectonische meesterwerken biedt Park Güell ook een prachtig uitzicht over de stad Barcelona.

Vanaf verschillende punten in het park heb je een geweldig panoramisch uitzicht. Je kijkt prachtig uit over de Middellandse Zee en ziet de skyline van Barcelona.

Waar je het mooiste uitzicht hebt in Park Güell? Dat is natuurlijk bij de mozaïeken banken. Deze plek herken je vast wel van de vele foto’s. Hier kun je een unieke foto maken met de gekleurde banken, twee door Gaudi ontworpen huisjes en het uitzicht op de Barcelona.

Tickets Park Güell

Op zoek naar tickets voor Park Güell? Voor een groot gedeelte van Park Güell heb je een ticket nodig om deze plekken te mogen bezichtigen. Voornamelijk de plekken waar de mozaïeken te zien zijn, zijn alleen voor tickets.

Tickets voor Park Güell kun je eenvoudig via de officiële site kopen. De prijzen zijn als volgt;

Wil je een ticket voor Park Güell kopen in combinatie met een tour? Ga dan naar GetYourGuide voor de beste en goedkoopste tours in Park Güell.

Park Güell prijs

Park Güell is niet goedkoop. Wel is er een voordeel voor kinderen en ouderen. De prijzen voor Park Güell zijn als volgt;

 • Normale ticket Park Güell €10,00
 • Kinderen van 0 t/m 6 jaar zijn gratis
 • Kinderen van 7 t/m 12 jaar €7,00
 • 65+ €7,00
Guided tours in Park Güell zijn er al vanaf €25,00.

Openingstijden Park Güell

Wil je graag Park Güell bezoeken? Voor de beste ervaring raden wij aan om vroeg op de dag het park te bezoeken. In de middag kan het namelijk erg druk worden. De openingstijden van Park Güell verschillen per seizoen. Let hier dus op wanneer je het park wilt bezoeken;

 • Juli t/m augustus van 09:00 tot 19:30
 • September t/m oktober van 09:30 tot 19:30
 • November t/m maart van 09:30 tot 18:00
 • April t/m juni van 09:30 tot 19:30

Nog een tip is om op voorhand online je kaartjes voor Park Güell te kopen. Hiermee voorkom je dat je lang in de rij moet staan. 

Daarnaast mogen maar 1400 mensen per uur naar binnen.

Park Güell gratis

Wil je Park Güell graag vaker bezoeken, maar niet elke keer betalen? Geen probleem. Park Güell heeft namelijk ook een gratis gedeelte. 

Voor de bekendste bezienswaardigheden in het park moet je natuurlijk betalen. Maar het gratis gedeelte heeft nog steeds prachtige plekken om heerlijk tot rust te komen. 

Entree Park Güell Barcelona

Park Güell heeft 3 entrees. Afhankelijk van wat je als eerste wilt zien of om de drukste entree te vermijden en iets verder te lopen om niet in een lange rij te staan, kun je je keuze maken. De entrees zijn als volgt;

 • Park Carretera del Carmel, 23
 • Carrer de Larrard
 • Avinguda del Santuari de Sant Josep de la Muntanya

Wil jij weten wat er nog meer te doen is in Barcelona?

Barcelona heeft nog veel meer te bieden dan alleen Park Güell. Wil jij graag weten wat je in Barcelona echt gezien moet hebben? Bekijk dan ook onze blog over de bezienswaardigheden in Barcelona die je niet mag missen.

Veelgestelde vragen over Park Güell

Park Güell is zeker de moeite waard. Zowel het gratis als het betaalde gedeelte van het park. Het is een prachtig park met unieke mozaïken zoals je deze bijna in geen een ander park kan vinden. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen wanneer je Barcelona bezoekt

Bij de entree van het park is het mogelijk om tickets te kopen. Het kopen van de tickets aan de entree is wel iets wat we afraden. Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn bij Park Güell waardoor je in een lange rij aan kan sluiten om een ticket te kopen. Koop daarom altijd je ticket online. Daarnaast kun je dan ook alvast een tijd reserveren, zodat je zeker weet dat je niet hoeft te wachten om het park te kunnen bezoeken.

Park Güell is qua prijs relatief goedkoop. Daarbij hangt het er wel vanaf of je kiest voor alleen een entree ticket of dat je kiest voor een tour met een gids. De exacte prijzen zijn als volgt;

 • Normale ticket Park Güell €10,00
 • Kinderen van 0 t/m 6 jaar zijn gratis
 • Kinderen van 7 t/m 12 jaar €7,00
 • 65+ €7,00

Het park is voor iedere Gaudí fan een plek die je gezien moet hebben. Ben je geen Gaudí fan? Dan is het park nog steeds een echte aanrader! Er is namelijk bijna geen enkel park met zulke unieke mozaïken creaties. Alleen hierom moet je het park al bezoeken.