Beste Spaanse series netflix 2024 | Deze moet je vandaag nog zien!

Op zoek naar een nieuwe Spaanse serie op Netflix? Of je nu een spannende of romantische Spaanse serie wil, wij zetten voor jou de beste Spaanse series van Netflix op een rijtje! 

1. Elite

Voor mij persoonlijk is dit de beste Spaanse serie op Netflix van allemaal. Waar de beschrijving van de serie me totaal niet trok was de serie een onverwachte, maar aangename verassing. Een moord op een school met een hoop drama en spanning, zo werd de serie omschreven.

Je begint de serie direct met de moord. Ik dacht, nu weet ik al precies wat er gaat gebeuren, weg met de spanning….. Maar vervolgens wordt je continue op het verkeerde been gezet over wie de moord gepleegd zou kunnen hebben. De verhaallijn van de eerste 3 seizoenen is geweldig en verrast je continue.

Vanaf seizoen 4 vind ik de serie minder worden. Dit komt met name doordat veel acteurs en actrices van de originele cast gestopt zijn en de serie te overdreven wordt. Toch blijven de overige seizoenen prima wegkijken wanneer je de nieuwe acteurs geen probleem vindt. De nieuwe acteurs worden namelijk op een perfecte manier in de serie verworven waardoor je direct een band met ze hebt. Kortom, ben je op zoek naar de beste Spaanse serie op Netflix van 2024? Dan is elite de serie voor jou. Een onverwachte favoriet.

Niet alleen Netflix heeft goede Spaanse series, denk ook eens aan Amazon Prime. Heb je alle Spaanse series op Netflix al gezien of ben je deze series beu? Klik op de banner hieronder en maak gebruik van een gratis proefperiode van 30 dagen voor Amazon Prime! 

Amazon prime video

2. La Casa De Papel

Natuurlijk staat La casa de papel in de top 3. Dit is een van de best bekeken series op Netflix aller tijden. Het kan dan ook niet anders dan dat dit de beste Spaanse serie op Netflix is. Zelfs wanneer je de serie niet hebt gezien, heb je er wel eens van gehoord. Het is onvoorstelbaar dat deze Spaanse tv serie pas een hit werd toen die op Netflix verscheen.

De serie begint met el professor (Álvaro Morte) die een groepje dieven weet de ronselen voor een plan die hij heeft bedacht. Hij heeft namelijk het idee om de ultieme gelddroof te gaan plegen bij de Spaanse bank. Samen met zijn broer heeft el professor het plan volledig uitgestippeled. Natuurlijk loopt niet alles volgens plan in deze Spaanse serie. Echt weet el professor elke keer met een geniale oplossing te komen wanneer je denkt dat het voorbij is.

Kan jij genieten van een serie waarin je constant verrast wordt door slimme trucjes. Dan is dit de Spaanse serie die je moet zien! En niet getreurd, er zijn namelijk 6 seizoenen! En naar mijn mening zijn al de 6 seizoenen geniaal.

3. Narcos

Hou je van spanning en drugsgeweld? Dan is de Spaanse serie Narcos dé serie voor jou! Ook speelt deze Spaanstalige serie zich niet in Spanje af, maar in Zuid-Amerika.

Natuurlijk heb je wel eens gehoord van Pablo Escobar. De grootste drugsbaron aller tijden. Maar hoe bouwde hij zijn imperium op en brak hij dit ook weer zelf af? Ben jij benieuwd naar het levensverhaal van een van de machtigste en rijkste mannen die ooit geleefd heeft? Begin dan direct met de Spaanstalige serie Narcos!

De serie zit vol spanning en ongeloof. In deze Spaanse serie op Netflix zie je hoe Pablo Escobar als een man van het volk steeds groter en machtiger wordt. Hij krijgt het volk in zijn greep en voelt zich onoverwinnelijk. Hij slaat door en gaat steeds gekkere capriolen uithalen. Hoe kan het dat niemand hem stopt en hij al die tijd uit handen blijft van de politie en het leger? Bekijk het spannende, maar waargebeurde verhaal van Pablo Escobar in de Spaanse serie Netflix. maar hoe blijft hij jarenlang uit handen van de politie?

Heb je de serie al gezien en kan je er geen genoeg van krijgen? Niet getreurd. Er is namelijk ook Narcos Mexico. Nog meer plezier dus!

4. Toy Boy

Misschien is dit niet de eerste Spaanse serie op Netflix waar je direct aan denkt. Maar het eerste seizoen was top en heeft mij (zelfs als man) zeker positief verrast. Het tweede seizoen van deze Spaanse serie vond ik persoonlijk wat tegenvallen.

In de deze serie volg je de stripper Hugo, wie een moord in de schoenen wordt geschoven. Echter heeft Hugo deze moord nooit gepleegd en gaat er veel meer schuil achter de reden van de moord. Het eerste seizoen van deze spannende Spaanse serie speelt zich af Marbella.

Niet alleen krijgt Hugo de schuld van de moord, ook lijkt de stripclub waar hij samen met zijn vrienden werkt te moeten gaan sluiten. Met louche deals weten ze de stripclub tijdelijk overeind te houden, maar hierdoor komen ze wel in de problemen. Kortom, genoeg spanning in deze serie. Ondanks dat de serie misschien niet zo serieus lijkt, is het echt een aanrader. 

De trailer van deze Spaanse serie staat helaas niet op YouTube. Om de trailer van seizoen 1 te bekijken ga je naar Toy Boy Netflix.

5. Perdida

Ook deze Spaanstalige serie speelt zich net als Narcos af in Colombia. De hoofdpersoon is Antonio uit Valencia, Spanje. Hij laat zich vrijwillig opsluiten in een gevangenis in Colombia. Klinkt als gekkenwerk toch? Echter is dit de enige en laatste manier om erachter te komen wat er zijn met zijn dochter is gebeurd en of ze nog leeft.

Één van de gevangenen was namelijk 13 jaar geleden betrokken bij de ontvoering. Via hem probeert Antonio achter de waarheid te komen, maar dat is niet geheel ongevaarlijk natuurlijk.

Deze Spaanse serie heeft maar 1 seizoen en is dus lekker kort. Ideaal om in één weekend non-stop te kijken. De Spaanse serie pakt je gelijk vast en blijft spannend, met name doordat je geen idee hebt wat er is gebeurd. Echt een aanrader!

6. Vis a Vis

De volgende Spaanse serie is Vis a Vis. Een van de series die bij veel lijstjes met de beste Spaanse series op Netflix in de top 3 komt. Persoonlijk vond ik deze Spaanse serie iets lastiger om doorheen te komen. De serie is iets langdradiger. Maar geef je de serie de kans en ben je bereid alle 5 de seizoenen te kijken? Dan wordt het zeker weten leuk!

Ben je juist op zoek naar een Spaanse serie die je direct vastpakt en niet meer loslaat. Dan zou ik persoonlijk voor een andere Spaanse serie kiezen.

Vis a vis speelt zich af in een vrouwengevangenis in Spanje. Deze Spaanse serie wordt ook wel eens vergeleken met de hitserie Orange is the new black.

7. Las Chicas Del Cable

Heb je zin in een leuke Spaanse serie met liefde, drama en lekker veel seizoenen om weg te kijken? Dan is Las Chicas Del Cable de Spaanse romantische serie voor jou. 

Deze Spaanse serie speelt zich af in Madrid in jaren 20. Iets wat je ook zeker aan de kleding en kapsels terug kan zien. In deze Spaanse serie gaan 4 vrouwen (Lidia, ÁSngeles, Carlota en Marga) werken bij een telefoonmaatschappij. Iets wat tot voorheen niet heel gebruikelijk was in deze tijd.

Het werken bij een telefoonmaatschappij brengt zoals je kan raden een hoop problemen met zich mee. Het is haast niet voor te stellen. Geen mobiele telefoon. Deze 4 vrouwen verbinden nog de telefoon door als werk. Maar waarom is deze Spaanse serie dan zo leuk want het klinkt niet direct spannend? De serie zit namelijk bomvol met drama, liefde en ontroering. Je voelt echt met de 4 vrouwen mee.

Wist je dat Las Chicas Del Cable de allereerste Spaanse serie was die geproduceerd is door Netflix? Deze romantische Spaanse serie is zeker het kijken waard!

8. La víctima número ocho

Heb je zin in een spannende Spaanse serie die niet te lang is? Dan is La víctima número ocho de perfecte Spaanse serie voor jou!

De serie speelt zich af in Bilbao, waar een aanslag wordt gepleegd met een busje. Het busje rijdt in op groep mensen waarbij 7 mensen om het leven komen. Er wordt direct uitgegaan van een terroristische aanslag en de dader wordt opgepakt.

Maar dan begin je te twijfelen. Is het wel de juiste dader? Omar wordt aangewezen als de dader van de aanslag, terwijl hij onschuldig lijkt. Omar lijkt op deze manier het 8ste slachtoffer van de aanslag te worden. In deze Spaanse serie leef je ontzettend met Omar mee en krijg je veel sympathie voor hem.

Waarom Spaans leren met Spaanse series?

Wil jij graag Spaans leren? Wij weten hoe lastig het is om je Spaans te oefenen en te verbeteren. Het kijken van Spaanstalige series en films op bijvoorbeeld Netflix is dé manier om je Spaans te oefenen. Hoe meer je je omringd met de taal, hoe sneller je de taal oppakt.

Wanneer je niet in een Spaanstalig land woont, is het lastig om mensen Spaans te horen spreken. Door het kijken van Spaanse series op Netflix kun je dit probleem oplossen. Zo kun je gelijk je Spaans luisteren en je woordenschat oefenen. Daarnaast wen je op deze manier aan de verschillende Spaanse accenten.

Wil je voornamelijk ook het lezen oefenen? Zet dan de ondertiteling aan. Let wel op! Zet geen Engelse of Nederlandse ondertiteling aan. Hierdoor leer je veel minder goed de taal. Waar wacht je dus nog op? Begin direct met het kijken van de beste Spaanse series op Netflix van 2024!

Als je aan ons vraagt wat de beste Spaanse serie op Netflix is, zouden we bij Spanishforstudents Elite zeggen. Deze serie heeft ons het meest verrast. Het verhaal spreekt misschien niet direct aan, maar de serie is ontzettend spannend. De eerste 3 seizoenen zijn geweldig. Deze zorgen ervoor dat wij Elite de beste Spaanse serie op Netflix vinden.

De makkelijkste manier om Spaanse series te kijken is via Netflix of Amazon Prime. De meeste mensen hebben al een Netflix account, waardoor het geen extra kosten met zich meebrengt. Echter is voor veel mensen Amazon prime nog onbekend, maar staan er goede Spaanse series op. Heb je alle Spaanse series op Netflix al gezien of ben je wel benieuwd naar de Spaanse series op Amazon Prime? Maak dan direct gebruik van het gratis proefabonnement van 30 dagen!

Wil je graag Spaans leren en tegelijkertijd een leuke serie kijken? Dan raden wij Narcos aan. Deze serie over Pablo Escobar speelt zich af in Colombia. Waarom deze serie? Het Spaans dat ze spreken in Zuid-Amerika is namelijk makkelijker om te leren. Ideaal dus! 

De makkelijkste manier om Spaanse series te kijken is via Netflix of Amazon Prime. De meeste mensen hebben al een Netflix account, waardoor het geen extra kosten met zich meebrengt. Echter is voor veel mensen Amazon prime nog onbekend, maar staan er goede Spaanse series op. Heb je alle Spaanse series op Netflix al gezien of ben je wel benieuwd naar de Spaanse series op Amazon Prime? Maak dan direct gebruik van het gratis proefabonnement van 30 dagen!